Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Blog

IN THE SPOTLIGHT: MARGOT KLINKENBERG – DE SWART | ING

Naam: Margot Klinkenberg – de Swart
Opdrachtgever: ING
Functie: Communicatie adviseur

In het verleden heb ik al vaker contact gehad met Freelancers United maar we hadden nog niet eerder samengewerkt. Eind vorig jaar kwam er een mooie kans voorbij om aan de slag te gaan op de HR Communications & Branding afdeling van ING. Deze heb ik met beide handen aangegrepen. Marjolein en Jasmijn kennen het team en ik bleek een goede match te zijn. Dankzij hun inspanningen kon ik snel aan de slag.

De focus binnen HR Communications & Branding ligt op interne communicatie. Een van de eerste projecten waarmee ik startte was een onderzoek onder alle medewerkers over hun wellbeing. Binnen ING zijn vakmanschap en werkgeluk de belangrijkste thema’s. De ambitie van ING is om voorop te lopen in de dienstverlening. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk dat ze fysiek en mentaal fitte medewerkers hebben die zich willen blijven ontwikkelen. Om medewerkers meer inzicht te geven in hun eigen wellbeing is er samen met een Lifeguard een vragenlijst ontwikkeld. Na het invullen heeft een medewerker direct inzicht en kunnen ze van diverse tools gebruikmaken om met hun wellbeing aan de slag te gaan.

Vanuit communicatie was ik betrokken bij het ontwikkelen van de vragenlijst, de rapportage, een awarenesscampagne en de diverse tools. Het thema wellbeing is een dankbaar onderwerp, wat door Corona nog belangrijker is geworden, en nu een rode draad vormt in vrijwel al mijn projecten binnen ING.