Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Blog

IN THE SPOTLIGHTS: SIEDS RIENKS | ANWB

IN THE SPOTLIGHTS: SIEDS RIENKS | ANWB

Naam: Sieds Rienks
Opdrachtgever: ANWB
Rol: Communicatie marketeer

Ik ben op 25 februari begonnen bij de ANWB op de afdeling communicatie en ben hier verantwoordelijk voor alle communicatie omtrent Wegenwacht. Een leuke en uitdagende job, met leuke mensen in een erg leuk bedrijf. Echter heb ik slechts, maar ook gelukkig, 2 weken op kantoor mogen werken en daarna moest ik i.v.m. Corona vanuit huis gaan werken.

Hoe zorg je er als nieuweling voor dat je toch goed in het vizier blijft van mensen en je werk goed blijft doen in deze tijd van crisis? Dat is waar juist jij als freelancer het verschil kan maken. Vaak heb je al veel in verschillende bedrijven in ‘crisis / contingency / we halen het plan dit jaar niet’ meetings en teams gezeten. Vaak net iets anders, maar het draait uiteindelijk om zoveel mogelijk informatie verzamelen (intern en extern) om scenario’s op de plank te hebben om zo snel mogelijk te kunnen schakelen.

Door veel te bellen met collega’s via videocalling, weet je precies wat er speelt. Niet alleen helpt het bellen met het verkrijgen van informatie, je bouwt ook een band op met je nieuwe collega’s. Plus het is gewoonweg erg fijn om met mensen te spreken in deze tijd. Zo maak je jezelf zichtbaar in de organisatie en door te videobellen krijgen de mensen, die je nog niet hebt gezien, toch een gezicht bij je naam.

In tijden van crisis vind ik het van uitermate belang dat ik zekerheid aanbreng in mijn werk, zodat ik ook in onzekere tijden wat houvast hebt. Want het is een rare tijd, die we allemaal nog niet eerder hebben meegemaakt. Dit brengt soms zorgen met zich mee en kan beangstigend zijn. Ik kijk daarom ook niet meer te vaak naar het nieuws, maar blijf wel op de hoogte en zorg ervoor dat ik juist die dingen weet die van invloed kunnen zijn op mijn werk. Zo kan ik betere geïnformeerde beslissingen kan maken.

Thanks in ieder geval aan Freelancers United voor de support en dat ik een mooie opdracht in deze tijd mag doen! En heel veel succes toegewenst aan mijn mede freelancers!